Behandelingen & Prijzen

Overzicht van de behandelingen en prijzen

Heeft u last van specifieke nagel – of huidaandoeningen zoals een ingegroeide nagel, een likdoorn, overmatig eelt of kloven? Dan lossen we deze problemen op tijdens een medische voetverzorging. Ik ga niet enkel de pijn aanpakken maar ook een duurzame oplossing zoeken. Dit kan in de praktijk zelf of er kan een doorverwijzing nodig zijn. Adviesverlening is een essentieel deel van de behandeling. Uw gespecialiseerde voetverzorging zal er als volgt uitzien.

 1. Reinigen en desinfecteren van de voeten.
 2. Anamnese van de voeten
 3. Knippen, frezen en reinigen van de nagels en nagelomgeving.
 4. Behandelen van nagel of huidproblemen vb likdoorn, verdunnen van verdikte nagels, ingegroeide nagel behandelen met copoline…
 5. Verwijderen van pathologisch eelt.
 6. Korte massage met aangepaste voetcrème

Heeft u geen nood aan een uitgebreide medische voetverzorging maar kan u uw nagels niet meer zelf knippen? Dan is de mini medische voetverzorging een oplossing voor u. Deze behandeling is een standaard voetverzorging voor mensen zonder nagel of huidproblemen. Uw mini gespecialiseerde voetverzorging zal er als volgt uitzien.

 1. Reinigen en desinfecteren van de voeten.
 2. Anamnese van de voeten.
 3. Knippen, frezen en reinigen van de nagels en nagelomgeving.
 4. Minimaal verwijderen van eelt, enkel mechanisch.
 5. Korte massage met aangepaste voetcrème.

Tijdens deze behandeling wordt er slecht 1 deelprobleem aangepakt. Er worden dan geen nagels geknipt of verzorgd. Deze behandeling is iets voor u wanneer u last heeft van één likdoorn of overmatig eelt of 1 ingegroeide nagel of 1 schimmelnagel. Uw voetverzorging zal er als volgt uitzien.

 1. Reinigen en desinfecteren van de voeten.
 2. Behandeling van 1 probleem.
 3. Korte massage met aangepaste voetcrème.

BS Spange en Onyclip zijn nagelbeugels die gebruikt worden voor het behandelen/corrigeren van ingegroeide nagels. Deze beugels worden op de te behandelen nagel aangebracht en blijven 6 weken ter plaatse. De beugels zijn gemaakt uit kunststof of metaal en hebben trekkracht waardoor ze de nagel in de juiste positie trekken waardoor de pijn wordt verzacht. Elke beugel heeft zijn eigen indicaties en contra-indicaties. De juiste beugel zal u naargelang uw situatie geadviseerd worden.

De prijs is per nagelbeugel. 

Met vloeibare silicone wordt er een orthese gemaakt ter bescherming van de hallux valgus. Deze orthese wordt op maat gemaakt. De orthese kan u wassen en gaat ongeveer 6 maanden mee.

Een orthese is een hulpmiddel om een bestaande teenafwijking te corrigeren of pijnpunten te ontlasten. Deze orthese wordt op maat gemaakt met kneedbare silicone.

De prijs varieert naargelang de grote van de orthese.

Sculpture gel is een zeer elastische kunststof die wordt uitgehard onder de LED/UV lamp. Met deze gel kan er een nieuwe nagel gemaakt worden. Deze techniek wordt gebruikt om de pijn te verlichten bij ingegroeide nagels en tunnelnagels of om een  nieuwe nagel te creëren bij een schimmelnagel of een traumanagel.

De gelnagel blijft 6 weken ter plaatse en moet dan volledig verwijderd/afgefreesd worden en indien nodig kan er terug een nieuwe gelnagel geplaatst worden.

De sculpture gel is volledig doorzichtig zodat het verloop van de schimmelbehandeling op de voet kan gevolgd worden. De gelnagel kan ook gelakt worden zodat er geen zichtbaar verschil is met de andere nagels.

Nagelreparatie van de nagel op de grote teen 12 euro.

Nagelreparatie van de nagel op een andere teen 8 euro.

Indien u een nieuw kleurtje wenst, kiest u een flesje nagellak en worden de nagels gelakt. U krijgt het flesje nagellak mee en betaald 8 euro.

Indien u de volgende maal het flesje nagellak terug meebrengt worden de nagels gelakt voor 4 euro.

Gelpolish is een semi permanente nagellak die in meerdere lagen wordt aangebracht met behulp van een LED/UV lamp zonder de nagels te beschadigen. Deze gelpolish blijft 6 weken mooi op de teennagels. Na 6 weken wordt deze lak verwijderd met een soak off vloeistof of kan deze worden afgefreesd. Het verwijderen van de oude gelpolish is inbegrepen in de prijs als er een nieuwe set geplaatst wordt.

Gelpolish wordt verwijderd met een soak off vloeistof. Wanneer er niet gekozen wordt voor een nieuwe gelpolish wordt er 10 euro aangerekend voor het verwijderen van de oude kleur. Er wordt een verzorgende en verstevigende doorzichtige nagellak aangebracht om de natuurlijke nagel te beschermen en verzorgen. Deze laag kan er nadien met nagellakremover afgehaald worden

Schuiven naar boven